KIK staat voor kennis is keuze. Het is de filosofie van ons bedrijf, gestoeld op een alledaagse waarheid. Want uitsluitend met de juiste kennis valt er iets te kiezen.
‘Kennis is keuze’ geldt voor de organisatie van het verzuim-beleid binnen een bedrijf, maar net zo zeer voor de uitvoering van ergonomisch handelen op de werkvloer. Het ontbreken van kennis hierover kost het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks miljarden euro’s.

Terugdringen van ziekteverzuim door fysieke klachten begint ook bij kennis. Kennis over de werking en belastbaarheid van het lichaam. Pas dán valt er iets te kiezen: de keuze tussen onergonomisch werken - met een grote kans op fysieke klachten - en ergonomisch werken. Ergonomie is het aanpassen van de werkomstandigheden aan de individuele mens.

Door ergonomisch werken wordt het werk lichter, makkelijker en veiliger. Zo neemt de kans op fysieke klachten af en kunnen werknemers bij blessures weer sneller aan de slag. Op deze manier werkt u aan een blijvende oplossing in de aanpak van het fysieke ziekteverzuim van uw bedrijf.

KIK is een organisatie die u van dienst kan zijn met arboadvies en advies over ergonomisch werken. Bij KIK is het uitgangspunt PREVENTIE. Voorkomen is immers beter én goedkoper dan genezen.